Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Профил на blaga48
Име:
БЛАГОВЕСТА МАРИНОВА

Възраст:
64

Пол:
жена

Град:
Червен бряг

Интереси:
ВЯРА,БИБЛИЯ,ТАНЦИ ТЕАТЪР....

Статистика
Популярни постинги:
0

Постинги този месец:
0

Гласове този месец:
0

Коментари този месец:
0

Любими блогове:
13

Блогъри добавили в любими:
6

Блог вълни:
1
Последни постинги
17.10.2011 11:47 - БЛАГОДАРЯ.....

Не се чуствах добре цяла седмица- невиждах /стана нещо с очите ми/,имах семейни проблеми свързани с малкия син.Сутринта към 7:30  на 12.10.2011.г. бях в поликлиниката по молба на брат Илия да взема напрвление от личния лекар за Окръжна болница-София//имаше съмнение,че неговия баща има рак на простатата//-трябваше да бъде изпратен за опирация .
По стечение на обстоятелствата моя и неговия личен лекар е един и същи човек,като влязох за направлението на дядото реших да попитам,колко срува прегледа за човек без осигоровка //аз съм безработна от две години и знаех че нямам здравни осигоровки//-доктора ме попита къде работя,казах-//никаде//,но все пак ми отвориха зравното досие и др.Симеонов каза:госпожо вие сте без прекаснати здр.осигоровки и можете спокоино да минете на преглед.Няма да описвам какво стана вътре в сърцето и духът ми,дали от вилнение незнам,но кръвноито ми беше 250 на 150,аз не се изплаших.но лекарите-да.Веднага ме качиха във ВО/витрешното/-болница гр. Червен бряг.                                                                                                                                        
Разбрах,че цяла седмица само Божиите служебни ангели са ме пазили да не стане нищо лошо/нищи да не ме повреди/. Благодаря ТИ ГОСПОДИ !  !  !

Брат Илия пое част от разходите за лекарствата и ми остави сресдтва за престоя в болницата,така БОГ се погрижи за мен,аз стоях отстрани и гледах неизчерпаемета Божия милост.

Знаех вътре във сърцео си,че нещо става,бях сигорна ,че трябва да съм там,в моята стая когато се настаних заварих жена която плачеше непрекъснато,отначало се смутих-незнаех какво да правя,хвнах я за двете ръце и с много обич започнах да и говоря за Божията милост,за любовта Господна  и за грешнотони естество.
Тази жена смяташе,че трябва нещо да стори за да заслужи Божията прошка и милост,гледаше стреснато и с любопитсрво-несъм се молила за нея,но тя видимо се успокои и попиваше всяка дума.В стаята жените затайха дъх и слушаха с внимание.
В последствие разбрах,че докторите се съмняват за тумор на дебелото черво и трябва да замине за София за повече изследвания-тази вест така я  смутила и тя изпаднала в паника,нооооооооо нашият Бог никога незакъснява,днес имаше добри вести и за тази жена-амин.

На дригия ден сутринта в стаята доиде  д-р Бойко Батов от Плевен,каза на Виолетка/така се казва тази жена/-консултирах се с колеги и разгледахме отново твоите снимки,нищо няма,всичко е добре- спокойно! ! ! 
Несмеех нищо да кажа,жената падна в стаята на колене и благодари на Бога.......
И аз благодаря Господи,знам.че даром сме получили и даром трябва да даваме....много неща още Бог изварши които несъм записала,но вигаги ще помня ..Амин
                                                         Посвещавам го на Илия  -моя брат в Господа...
Обичам когато си усмихнат,
обичам да чувам младешкият ти глас... 
обичам братската ти грижа ...
по образ си на Бога-скъп и на моето сърце си !
    Не се отклонявай от Божия път,
   защото Той е истина и живот....
През какво ли ще преминем..?
В какви ли битки ще воюваме?
Истината знаем и назад няма да се върнвм-защото живота ни е скрит в Господа !
   Бурите няма да ни повалят....
   ветровете няма да ни обурлят.....
   и водите няма да ни потопят...
   Обичам детската ти вяра,
   и копнежа ти да следваш Господа !
Благодаря на Бога, че изпрати те в труден ден,
благодатя,че викаш към Исус за мен !
     Благодаря ! ! !
        

 

Категория: Изкуство
Прочетен: 1882 Коментари: 1 Гласове: 4
15.08.2011 15:28 - 777777777777
Молитвени нужди:                                                                                                                               1.Ясно видение на тялото/цели/                                                                                                    2. .Желание за ученичество/на мен Бог да даде мъдрост, дълго търпение  и много любов към хората.                                                                                                                          3. Собствен молитвен дом.                                                                                                          4. Изграждане на екипи.                                                                                                              5. .Библейските принципи да станат живот за всеки един от нас .                                    6. Ясно разпознаване на времето в което живеем.                                                                7. .Млади хора .... ВИЕ  издигнете младежите и подрастващите в с.Сухаче .                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        
Категория: Изкуство
Прочетен: 1109 Коментари: 0 Гласове: 1
Нигерийски пастор мисионер в щата Баучи е бил убит от група мюсюлмани, след като е отказал да се отрече от вярата си в Христа. Той бил спрян от мюсюлманите, облечени в полицейски униформи, докато пътувал в микробус. Те попитали дали сред пътниците има християни... и пасторът отговорил, че той е християнин. Тогава те го извлекли от микробуса и поискали да се отрече от Христос. Когато пасторът отказал, нападателите го били, след което извадили очите му, убили го и изгорили тялото. Той оставя вдовица и 8 деца.

На 18 април т.г. цяло християнско село в щата Кадуна е било опожарено от мюсюлмани, а водата – отровена. Християните успели да напуснат селото, преди въоръжената тълпа от повече от 300 души да го подпали. Лидерът на местната църква заявява, че нападателите са хвърлили в кладенец с питейна вода пипер, дрехи, дърва за огрев и отломки. Той добавя, че жителите на селото „са пострадали просто защото са християни”.

След избирането на християнин за президент през април т.г., в северната част на Нигерия християните и църквата постоянно са изложени на нападения от страна на поддръжниците на загубилия кандидат. Около 200 църкви са опожарени и повече от 1200 сгради – унищожени. В същото време около 800 души са загинали.
Източник: Barnabas Fund
Категория: Изкуство
Прочетен: 1760 Коментари: 1 Гласове: 1
ХРИСТИЯНКА ОТ ПАКИСТАН ОСЪДЕНА НА СМЪРТ ЗА БОГОХУЛСТВО

"Вече три месеца не виждам... слънцето. В килията ми няма прозорци. Тя е толкова тясна, че не мога да разтворя ръцете си" - пише осъдената на смърт по "закона за богохулството" пакистанска християнка Асия Биби в писмо, което успяла да изпрати, съобщава радио Vaticana.

Асия е призната за "богохулница," защото тя се осмелила да защити своята вяра в Христа в разговор със свои съселяни.

"Ти, ако не искаш да умреш, трябва да приемеш исляма. Готова ли си да се превърнеш в добра мюсюлманка?" - и казва местният имам.

Асия Биби отказала да стане мюсюлманка и е осъдена на смърт чрез обесване. Сега е в затвора и чака присъдата и да бъде изпълнена.

"Всеки ден намирам сили да понесе всичко това. Боря се за да запазя своето достойнство. Моята надежда са децата ми. Независимо от това, което ще стане с мен, искам те да живеят нормално и да предават любовта, с която аз ги обичам," казва Aсия в същото писмо.

Майката на две деца стана първата пакистанска християнка, осъдена на смърт за богохулство.
Асия Биби бе осъдена от съда на 7 ноември 2010 г. в провинция Пенджаб на смърт.
Съдът я обвини, че през юни миналата година, по време на разгорещено обсъждане на религиозни теми със свои колеги в село Иттанвали, тя произнесла богохулство.
Според това, което е известно, няколко жени, които са работили с Биби заедно, настоявали тя да се отрече от християнството и да приеме исляма.
По време на разговора Биби казва, че Исус е умрял на кръста за греховете на всички хора и след това попитала мюсюлманските жени какво Мохамед е направил за тях.
Те се обидили и я пребили, а след това няколко мъже я заключили сама в стая.
Обвинението за богохулство срещу Биби е било повдигнато по настояване на местните мюсюлмански лидери.

Източник: rekata.org
Вижте повече
Категория: Изкуство
Прочетен: 1260 Коментари: 0 Гласове: 0

Кой може да намери добродетелна жена…Рано сутринта телефонът започна усилено да звъни. Бях сигурен, че не търсят точно мен, но трябваше да стана, за да го вдигна. След това, още сънен, реших да се върна в леглото с желанието си да заспя отново. Но, уви, не се получи.


Изведнъж умът ми се изпълни с хиляди мисли за плановете, които имам за бъдещето си, и доколко те са свързани с Божия план. Обърнах се назад и започнах да премислям грешките, които съм допуснал през последните години от живота си. За един двадесет и пет годишен мъж, който служи на Бог, е важно да се замисли над това, къде е бил, къде е сега и къде иска да бъде.


В следващите моменти започнах да си спомням за разговора снощи с един вярващ мъж, който може да ми бъде дори и баща.


Той беше отчаян. След години наред очакване на съпруга той беше обезнадежден. Сякаш се беше предал. По време на разговора ни аз осъзнах може би грешката, която той беше допуснал. Тази грешка събуди всичките ми размисли, за да напиша това.



Парализа на взаимоотношенията


Пр. 31:10: „Кой може да намери добродетелна жена? Защото тя е много по-ценна от скъпоценни камъни.“


Много вярващи хора днес мислят толкова фанатично за брака, сякаш това е единствено Божия работа. Обичат да използват фразата, че са поверили всичко в Божите ръце, обаче зад тези думи много често се крие страх от отхвърляне, срам от самите себе си, чувство за малоценност и т.н.


Да предадеш всичко в Божите ръце, означава да уповаваш на Него, че Той ще направи най-доброто за теб, но това не изключва теб като личност. Понякога вярващите допускат наивността и фанатизмът да управляват живота им и забравят, че Бог ни е дал разум.


Изглежда, авторът на Пр. 31 е забравил да предаде всичко в ръцете на Бог и напълно да се довери, че Той има грижа за избора на съпруг или съпруга. Искам само да уточня, че авторът е жена – майката на цар Лемуил. Тези думи не са записани от някой мъж, който е имал щастлив живот с една добродетелна жена. Мисля, че по-скоро са записани от жена, която е осъзнала важността на добродетелта. Една майка, която е загрижена за сина си и неговия избор на царица.


Някои хора буквално са спрели да търсят своята половинка, защото си спомнят за грешките, които са допуснали с неподходящи хора. Тези мисли са парализирали всякакви взаимоотношения, които могат да имат.


Помислете колко егоистично звучи следното: „Аз вярвам, че Бог има план за живота ми и ако трябва, Той ще доведе моята половинка от другия край на Земята, точно в моята църква, ще я запознае точно с мен, тя ще ме обикне и аз също, и заедно ще създадем едно щастливо семейство.”


За този фанатизъм и наивност ви говоря. Защо в желанието си да не сбъркаме отново и да бъдем отново наранени сме ограничили действието на Бог?


Да, разбира се, че Той може да направи всичко това, но дали наистина вижда нещата по този начин? Какъв е нашият дял тогава? Може би единственото, което искаме да направим, е да се съгласим с Бог, ако ни харесва човекът. Някои слагат на себе си друг хомот, като вярват, че могат да живеят с някой, който дори не ги привлича. Въпросът е колко време. Ние не сме само дух, за да имаме само духовни нужди. Но понякога като „духовни“ хора започваме да мислим единствено и само за духа си.


Какво означава човек да търси? Това е да развиваш взаимоотношенията си с възможно повече хора. Това не означава във всеки нов човек, с когото се запознаем, да припознаваме своя бъдещ партньор. Взаимоотношенията развиват личността. Ние като вярващи хора не бива да бъдем ограничавани от миналото си, а да се стремим към това, което Бог има за нас.


Какво лошо в това, човек да се запознава с нови хора? Няма нищо нередно, разбира се, но тогава идва моментът, в който никой не може да скрие маската, която може би носи. Някои хора буквално се страхуват от това, хората да разберат какви са те всъщност. Страхуват се да не бъдат отхвърлени и наранени отново. Но ако този страх контролира живота ни, как си представяме тогава Бог да ни събере с нашата половинка?


Сякаш Бог трябва не само да ни запознае с нея, но и да породи любов, да развие взаимоотношенията ни и да ни предпази от нараняване... Във всичко това виждам само Бог, въпросът е къде сме ние във всичко това, каква е нашата роля. Хората не можем и не трябва да бъдем пасивни, понеже Той не ни е създал такива. Много по-лесно е да открием някого, ако имаме взаимоотношения с повече хора, отколкото ако стоим и го очакваме да дойде точно в нашата църква.


Приятелю, ако твоята половинка не е от твоята църква, какво ще направиш? Ще стоиш и ще чакаш сама тя да дойде при теб и Бог да ви запознае ли? Не бъди неразумен! Развивай познанства и приятелства с повече хора. Защото е много по-лесно да се породи любов в едно истинско приятелство, отколкото от пръв поглед. Не бъди толкова фанатичен, като разчиташ единствено на Бог. Ако Той искаше ние да бъдем бездейни, нямаше да ни направи със свободна воля.


Бъди свободен да развиваш взаимоотношения с повече хора. Не се затваряй в черупката на своята църква.


Като млад човек, който не е женен и осъзнаващ всичко това, съм взел някои решения.


·         Да гледам напред и да търся онова, което има Бог за мен.


·         Да не допускам грешките, които без малко щяха да съсипят живота ми.


·         Да бъда търпелив, но и разумен.


·         Да развивам взаимоотношения и да не се парализирам в своята църква.

Време е за промяна.

 



 


 

Категория: Изкуство
Прочетен: 1843 Коментари: 1 Гласове: 0
Последна промяна: 24.05.2011 09:44
Търсене

За този блог
Автор: blaga48
Категория: Изкуство
Прочетен: 137886
Постинги: 50
Коментари: 22
Гласове: 142
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031