Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2011 13:29 - Благовещение или Благата вест!
Автор: blaga48 Категория: Изкуство   
Прочетен: 1292 Коментари: 0 Гласове:
1



Благовещение или Благата вест!
Преди 2000г. ангел Гавриил, изпратен от Бог, донесе Блага вест в галилейскя град, наречен Назарет на девицата Мария. Днес тази Блага вест отново достига до всеки един от нас, до цялото човечество. И тя е, че чрез Мария, като човешки син, из утробата й, се роди Спасителят на света - Исус Христос. Всички знаем тази история, записана в Лука 1:26ст.


"Бог изпрати ангел Гавриил в галилейския град, нарече Назарет, за да занесе новината на Мария, И тя беше, че чрез нея ще се роди Спасителят на този свят - Исус Христос!
 А в шестия месец ангел Гавриил бе изпратен от Бога в галилейския град наречен Назарет,     
27 при една девица, сгодена за мъж на име Иосиф от Давидовия дом; а името на девицата бе Мария.    
28 И като дойде ангелът при нея, рече: "Здравей благодатна! Господ е с тебе, [благословена си ти между жените]."    
29 А тя много се смути от думата му и в недоумение беше какъв ли ще бъде тоя поздрав.    
30 И ангелът й рече: "Не бой се, Марио, защото си придобила Божието благоволение.    31 И ето, ще зачнеш в утробата си и ще родиш син, Когото ще наречеш Исус.    
32 Той ще бъде велик и ще се нарече Син на Всевишния; и Господ Бог ще Му даде престола на баща Му Давида.    
33 Ще царува над Якововия дом до века; и царството Му не ще има край."    
34 А Мария рече на ангела: "Как ще бъде това, тъй като мъж не познавам? "   
35 И ангелът в отговор й рече: "Светият Дух ще дойде върху ти и силата на Всевишния ще те осени; затуй и светото Онова, Което ще се роди от тебе, ще се нарече Божий Син. 
36 И ето, твоята сродница Елисавета, и тя в старините си е зачнала син; и това е шестият месец за нея, която се казваше неплодна.    
37 Защото за Бога няма невъзможно нещо.    
38 И Мария рече: Ето Господната слугиня; нека ми бъде според, както си казал. И ангелът си отиде от нея."

Възхищавам се от покорството, послушанието и смирението на Мария!
Представяте ли си, в една епоха, когато за прелюбодейство убиваха жената с камъни, Мария прие да бъде майка на Божия Син. Подчини се на Божия глас, въпреки смъртната заплаха за живота си, и изпълни мисията си на този свят. Бог се намеси в хода на човешката цивилизация, като се въплъти и дойде на този свят, раждайки се като всеки смъртен -  чрез утробата на жена. И това стана възможно, и се изпълни, именно, чрез послушанието и готовността на Мария да изпълни Божията воля!
Бог неслучайно беше избрал нея. Той познаваше добре сърцето й, а то преливаше от смирение, любов и чистота към Него.

Искам да честитя празника на всички жени, които носят в себе си този дух, който носеше и Мария - Божия дух, на тези, които са изпълнени с вяра и упование в Господа, които са готови да се покорят на Божия глас и да изпълнят Неговата воля, независимо от ситуациите в живота си!

Честит празник, мили жени!

Честит празник, мили сестри!

image

Вие, които бдите над семействата си с безгранична Божия любов, всеотдайност и нежност и се грижите да запазите мира и топлината в душите и домовете си, които се грижите да пазите семейния уют и атмосфера чисти от духа на този свят, наситени с уханието на любовта, вие, които предавате Господните заповеди, повеления и наредби и възпитавате своите деца в Господния път, нека Бог да ви благослови, да бъдете уханни цветя в Божията градина и да разнасяте Божието ухание навред!

Благословението и благоволението на Господа да бъдат върху вас, любовта Му като пълноводна река да прелива от сърцата и душите ви и да напоява сухите, безводни места, докъдето и до каквото и да се докоснете оживотворявайте с вашата нежност, спокойствие и топлина, изпълнени със силата на Святия дух!
Бъдете животворен оазис сред ширнала се пустиня и нека Христовият мир, който никой човешки ум не може да схване да пази ума и сърцата ви в Христа Исуса!.
Бог да ви благослови щото да блестите като скъпоценни перли сред този опак и непокорен свят, отразявайки Божията светлина, да бъдете посланици на Неговия мир, любов и благодат!

image
И не забравяйте, че прелестта и красотата са измаливи, временни, непостояни, като летен полъх са... но "жена, която се бои от Господа, тя ще бъде похвалена", ще има благоволението, обичта и уважението на съпруга и децата си! Докато е тук на тази земя!
И най-важното - ще има благоволението и благословението на Господа!
Бъдете благословени!



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: blaga48
Категория: Изкуство
Прочетен: 138039
Постинги: 50
Коментари: 22
Гласове: 142
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930