Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Жена която обича библията и нейните истини...
Автор: blaga48 Категория: Изкуство
Прочетен: 138034 Постинги: 50 Коментари: 22
Постинги в блога от Юли, 2010 г.
Всички знаем, че нашето тяло е изградено от клетки и тъкани.
Защо започвам така? Какво общо има между нашите клетки и заглавието на темата?
Много общо, както ще стане ясно след малко. Та, продължавам, независимо от своята форма и големина клетката се състои от три задължителни компонента - ядро, клетъчна мембрана и цитоплазма. В цитоплазмата се съдържат различни органели - едни от тези органели са митохондриите. Какво правят митохондриите в клетката? - Ами те са жизненоважни, защото съдържат АТФ (аденозин трифосфорна киселина), която разграждат до АДФ (аденозин дифосфорна киселина) и фосфорен остатък и така снабдяват организма с жизнено необходимата енергия. Дисимилицията или крайното разграждане на хранителните вещества става пак там - в митохондриите и при тази дисимилация в клетката се получава C20 (въглероден двуокис) и H20 (вода). По този начин се възстановява отново аденозин трифосфорната киселина и цикълътъ за създаване на енергия започва отново.

Наистина Бог ни е устроил чудно и дивно!!!

И когато човек преминава през трудности или най-вече през болестни състояния, се задейства тази енергия, за да се бори организма с болестта. В такива моменти може да съществува корелации между две променливи - и отрицателни, и положителни може да са корелациите...
Какво искам да кажа - че съществува положителна корелация между брака и доброто здраве - т. е, когато човек преминава през изпитания, например, съпругата и до себе си има любящ съпруг, тогава тя, подкрепена от любовта, разбирането и нежността на своя любящ съпруг се справя по-лесно със съпровождащия я през боледуването стрес - т.е. любовта на нейния съпруг намалява житейския стрес и енергията, изработена от митохондриите в клетката се запазва и организма разполага с достатъчно запаси, за да се пребори с болестта.
В този случай казваме, че бракът корелира положително с доброто здраве...
За съжаление обаче е възможно и обратното - доброто здраве да води до известна стабилност в брака, а когато партньорът е болен, той е по-малко привлекателен и това предразполага някои семейства към развод. В този случай корелацията между брака и доброто здраве е отрицателна... пак казвам - за съжаление...
В първия случай, при семейството с любящия съпруг, Любовта е налице и тя спомага за по-бързото възстановяване на боледуващия партньор... с една дума - Любовта лекува...
А във втория случай просто любов липсва...

Пожелавам на всички да имате до себе си най-подходящия помощник, най-добрия приятел, най-любящата половинка, за да преминавате през трудностите с лекота и корелацията брак - брачни взаимоотношения да е положителна, бих казала, перфектна, за да живеете качествен и пълноценен живот. 



image
Категория: Изкуство
Прочетен: 1833 Коментари: 3 Гласове: 4
17.07.2010 22:43 - Писмо от Исус
Категория: Изкуство
Прочетен: 951 Коментари: 0 Гласове: 2
Ал Кайда” издава списание за терористична пропаганда
10 Юли 2010 г.


imageМеждународната терористична мрежа „Ал Кайда” започва издаването на англоезично онлайн списание, чиято цел е да набира последователи от Запада – САЩ, Канада и Европа. Освен като „ловец на бъдещи ислямисти“, интернет изданието ще служи и като практически наръчник за производство на бомби. То се появи в Мрежата на 29 юни т.г. под името Inspire (от англ. – въодушевявам, насърчавам). Това е първото списание от този род, което „Ал Кайда” поднася на онлайн потребителите. Списанието се издава под ръководството на дясната ръка на организацията в Йемен.
„Новото списание е замислено да бъде наръчник по обучение на бъдещи камикадзета в САЩ и Англия – може би именно от тях ще излязат новите атентатори на Таймс Скуеър”, предполага Брус Рийдл от Brookings Institution. В първия брой на списанието могат да се прочетат статии като „Производство на бомби в кухнята на мама“, текст под формата на „кратка, но детайлна“ инструкция за това, как да си направим саморъчно бомба от обикновени хранителни продукти, които присъстват във всяка кухня.

Категория: Изкуство
Прочетен: 1043 Коментари: 1 Гласове: 0
В клопката на принудителния брак


, 14.06.2010

image 


През 2004 г. издадохте книгата „Да умреш в името на своето щастие“, в която разказвате за намерението на родителите ви да ви омъжат насила, за бягството си от Пакистан и началото на новия живот на Запад. Какво се е променило в живота ви оттогава?
Интервю със Сабатина Джеймс за www.pro-medienmagazin.de



Бившата мюсюлманка Сабатина Джеймс е била съвсем малко момиче, когато е трябвало да се омъжи насила. За щастие обаче тя успява да избяга от родния Пакистан и вече няколко години помага на жени със съдба, подобна на нейната.

Младата християнка разказва за участта на мюсюлманските момичета, притиснати от клопката на принудителния брак.



Заради книгата ми се наложи да разговарям с жени мюсюлманки, сполетени от същата съдба като моята, нуждаещи се от същата помощ, от каквато и аз имах нужда преди време. Сега се сещам за едно писмо, което получих – някаква жена ми се оплакваше, че приятелката й в момента е в Тунис и трябва да се омъжи за братовчед си. Тогава още не знаех как мога да помогна на такива момичета. След като разговарях с политици за ситуацията, бързо получих прояснение – трябва да бъда много активна. Затова през 2006 г. основах дружество Sabatina e.V. Оттогава се грижим за момичета, които са били или ще бъдат омъжени насила.



Вашият ангажимент всъщност има общо с биографията ви – вашите родители са ви принудили да се омъжите за своя братовчед. Колко травмиращ е подобен опит за една млада мюсюлманка?

В началото ми беше изключително трудно да се измъкна от опеката на семейството и от веригите на задължителния брак. Страхът от сексуално отмъщение дълго време ме преследваше. Сред мъжете в родината ми Пакистан перверзията е широко разпространена. Жените тук нямат почти никакви права и мъжете се възползват от това. Мюсюлманките, които се забулват от глава до пети и се откриват само вкъщи, пред мъжете си, чувстват този акт като един вид изнасилване. Принудителният брак е точно това – изнасилване до края на живота ти.



Колко широко разпространени са насилствените бракове в мюсюлманския свят?

УНИЦЕФ съобщава за около 60 млн. деца, омъжени насила. Пакистан е страната с най-много случаи на т.нар. убийства на честта – деяния, пряко свързани с насилствените женитби. Ако мюсюлманка се опълчи на родителите и роднините си и против волята им се омъжи за човек по свой избор, тя трябва да бъде убита, защото е нанесла „позор“ на семейството си.



Как помагате на жените в подобно положение?

Ако някое момиче, принудено да се омъжи насила, се обърне към нас, ние му помагаме да излезе от опасната ситуация, в която се намира в момента – най-често това означава да напусне семейството си. Работим много тясно с училищата, младежките служби, домовете за малтретирани жени, а на момичетата предлагаме убежище и закрила. Защото след една такава стъпка, която е неизбежна, момичетата в повечето случаи са травмирани – те са изгубили всички социални връзки, които са имали. Години наред им се е обяснявало, че ще бъдат позор за семейството си, ако не са послушни. В много случаи момичетата са насилвани и физически. За нас е важно да им помогнем да получат образование и да се включат в програми за закрила на жертвите, но преди всичко да попречим да станат повторна жертва на нежелан брак.

 

« назад

Категория: Изкуство
Прочетен: 1193 Коментари: 1 Гласове: 2


Египет – Дни наред разгневени мюсюлмани от горноегипетската провинция Кена плячкосват и опожаряват домове и магазини на местни християни, като всичко това се случва пред безучастния поглед на органите на реда. В град Фаршут, недалече от Луксор, само за 2 дни са разрушени 80% от магазините на коптските християни. Страхът оставя хората по домовете, а родителите не пускат децата си на училище. Някои от коптите обаче успяват да заснемат с камера вандалщината на разгневената тълпа и качват видеото в интернет. В него се вижда как мюсюлманите викат „Аллах е велик”, докато плячкосват християнските магазини. В същото време полицията в размирната египетска провинция остава безучастна, „гледайки как вандалите опожаряват или заграбват имуществото на християните”, оплакват се египетски правозащитни организации. Все по-често коптски християни в Египет стават жертва на посегателства от страна на местното мюсюлманско население. Почти всички вярващи, които съставляват 9% от жителите на страната, са копти и посещават коптска църква. Коптските християни са православни и са наследници на египтяните още преди арабското нашествие по тези земи. Въпреки вековните опити за ислямска асимилация обаче коптите успяват да запазят християнското си самосъзнание и 
 вяра.

Благосливен да е Господ Исус Христос,че ни пази и закриля,Той е велик и силен Господ-АМИН

Категория: Изкуство
Прочетен: 1189 Коментари: 1 Гласове: 0
С пари можеш да си купиш къща, но не и дом. Можеш да си купиш легло, но не и сън. Можеш да си купиш часовник, но не и време. Можеш да си купиш книга, но не и знание. Можеш да си купиш положение, но не и уважение. Можеш да си платиш за лекар, но не и за здраве. Можеш да си купиш живот, но не и душа. Можеш да си купиш секс, но не и любов. Можеш да си купиш всичко материално, но не и духовност. Китайското учение носи късмет, защото пращането на положителна енергия чрез добрите пожелания е най-добрият начин, за да помогнеш на ближния."
В скобите  ти пращам според мен мого по ценни думи, не че тези не са мъдри де:
 
С пари можеш да си купиш къща, но не и ДОМ:
/3 Царе 11:38 И ако слушаш всичко, което ти заповядвам, и ходиш в пътищата Ми, и вършиш всичко, което е право пред Мене, като пазиш повеленията Ми и заповедите Ми, както правеше слугата Ми Давид, тогава ще бъда с тебе, и ще ти съградя непоклатим дом, както съградих на Давида, и ще ти дам Израиля.
1 Летописи 17:10 и както от времето, когато поставих съдии над людете Си Израиля; и ще покоря всичките ти неприятели. При това ти явявам, че Господ ще ти съгради дом.23 И сега, Господи, нека се утвърди до века думата, която си говорил за слугата Си и за дома му, и стори както си говорил.  
24 Нека се утвърди; така щото да се възвеличи името Ти до века, та да казват: Господ на Силите, Израилевият Бог, е Бог на Израиля; и нека бъде утвърден пред Тебе домът на слугата Ти Давида.
25 Защото Ти, Боже мой, откри на слугата Си, че ще му съградиш дом;26 И сега, Господи, Ти си Бог, и си обещал тия блага на слугата Си;  
27 сега, прочее, благоволи да благословиш дома на слугата Си, за да пребъдва пред Тебе до века, защото Ти, Господи, си го благословил и ще бъде благословен до века./.
 
Можеш да си купиш легло, но не и СЪН:
/Псалми 127:2
Безполезно е за вас да ставате рано, да лягате толкоз късно, И да ядете хляба на труда, Тъй като и в сън Господ дава на Възлюбения Си.
Притчи 3:24 Когато лягаш не ще се страхуваш; Да! ще лягаш и сънят ти ще бъде сладък. 26 Защото Господ ще бъде твое упование,/
 
Можеш да си купиш часовник, но не и време. Можеш да си купиш книга, но не и ЗНАНИЕ.
/Притчи 2:1 Сине мой, ако приемеш думите ми, И запазиш заповедите ми при себе си,  
2 Така щото да приклониш ухото си към мъдростта. И да предадеш сърцето си към разума,
3 Ако призовеш благоразумието, И издигнеш гласа си към разума,
4 Ако го потърсиш като сребро, И го подириш като скрити съкровища,
5 Тогава ще разбереш страха от Господа, И ще намериш познанието за Бога.
6 Защото Господ дава мъдрост, из устата Му излизат знание и разум.
7 Той запазва истинска мъдрост за праведните, Щит е за ходещите в незлобие,
8 За да защищава пътищата на правосъдието, И да пази пътя на светиите Си.
9 Тогава ще разбереш правда, правосъдие, Правдивост, да! и всеки добър път.
10 Защото мъдрост ще влезе в сърцето ти, Знание ще услажда душата ти,
11 Разсъждение ще те пази, Благоразумие ще те закриля,
Притчи 20:15
Има злато и изобилие драгоценни камъни, Но устните на знанието са скъпоценно украшение.
Колосяни 2:1 Защото желая да знаете, какъв голям подвиг имам за вас и за ония, които са в Лаодикия, и за ония, които не са ме виждали лично,  
2 за да се утешат сърцата им, та, свързани заедно в любов за всяко обогатяване със съвършено проумяване, да познаят тайната Божия, сиреч, Христа,
3 в Когото [са скрити] всичките съкровища на премъдростта и на знанието./
 
Можеш да си купиш положение, но не и УВАЖЕНИЕ.
/Псалми 84:11
Защото Господ Бог е слънце и щит; Господ ще даде благодат и слава; Няма да лиши от никакво добро ходещите с незлобие.
Притчи 15:33
Страхът от Господа е възпитание в мъдрост, И смирението предшествува славата.
Исая 60:19
Слънцето не ще ти бъде вече светлина денем, Нито луната със сиянието си ще ти свети; Но Господ ще ти бъде вечна светлина, И твоят Бог твоя слава.
Исая 61:6
А вие ще се казвате свещеници Господни; Ще ви наричат служители на нашия Бог; Ще ядете имота на народите, И ще наследите тяхната слава./
 
Можеш да си платиш за лекар, но не и за ЗДРАВЕ.
/Исая 58:6 Не това ли е постът, който Аз съм избрал, - Да развързваш несправедливите окови, Да разслабваш връзките на ярема, Да пускаш на свобода угнетените, И да счупваш всеки хомот?  
7 Не е ли да разделяш хляба си с гладния, И да възвеждаш в дома си сиромаси без покрив? Когато видиш голия да го обличаш, И да се не криеш от своите еднокръвни?
8 Тогава твоята светлина ще изгрее като зората, И здравето ти скоро ще процъфне; Правдата ти ще върви пред тебе, И славата Господна ще ти бъде задна стража.
9 Тогава ще зовеш, и Господ ще отговаря! Ще извикаш, и Той ще рече: Ето Ме! Ако махнеш насред себе си хомота. Соченето с пръст и нечестивите думи,
10 Ако даруваш на гладния желаното от душата ти, И насищаш наскърбената душа, Тогава светлината ти ще изгрява в тъмнината, И мракът ти ще бъде като пладне;
11 Господ ще те води всякога, Ще насища душата ти в бездъждие, И ще дава сила на костите ти; И ти ще бъдеш като напоявана градина, И като воден извор, чиито води не пресъхват.
Еремия 33:6
Ето, ще донеса в него здраве и изцеление, и ще ги изцеля, И ще им открия изобилие на мир и на вярност./
 
Можеш да си купиш живот, но не и ДУША.
/Псалми 19:7
Законът Господен е съвършен, възвръща душата; Изявлението Господно е вярно, дава мъдрост на простия;
С Господа ще се хвали душата ми; Смирените ще чуят това и ще се зарадват.
Псалми 34:22
Господ изкупва душата на слугите Си; И от ония, които уповават на Него, ни един няма да бъде осъден.
Псалми 54:4
Ето, Бог ми помага; Господ е от ония, които подкрепяват душата ми
Псалми 66:8 Вие племена благославяйте нашия Бог, И направете да се чуе гласът на хвалата Му,
9 Който поддържа в живот душата ни. И не оставя да се клатят нозете ни.
Псалми 66:16
Дойдете, слушайте, всички, които се боите от Бога, И ще разкажа онова, което е сторил за душата ми.
Псалми 71:23
ще се радват много устните ми, когато Те славословя, Тоже и душата ми, която си изкупил....
Исая 38:17
Ето, излезе за моя мир гдето имах голяма горест; И Ти, от любов към душата ми, си я избавил от рова на тлението, Защото си хвърлил зад гърба Си всичките ми грехове.
Исая 58:11
Господ ще те води всякога, Ще насища душата ти в бездъждие, И ще дава сила на костите ти; И ти ще бъдеш като напоявана градина, И като воден извор, чиито води не пресъхват.
Исая 61:10
Ще се развеселя премного в Господа, Душата ми ще се зарадва в моя Бог; Защото Той ме облече с одежди на спасение, Загърна ме с мантия на правда Като младоженец украсен, подобно на първосвещеник, с венец, И като невеста накитена с украшенията си.
за душата много стихове има в Библията...
 
Можеш да си купиш секс, но не и ЛЮБОВ.
/
http://vbox7.com/play:3ae361fe        http://vbox7.com/play:91508acd  /
  
Можеш да си купиш всичко материално, но не и ДУХОВНОСТ.
/  http://www.biblia.duh-i-istina.net/result.php?sw=%E4%F3%F5%EE%E2%ED%E8&­type=1&tr_search=1  /
 
К
Категория: Изкуство
Прочетен: 862 Коментари: 0 Гласове: 1
Търсене

За този блог
Автор: blaga48
Категория: Изкуство
Прочетен: 138034
Постинги: 50
Коментари: 22
Гласове: 142
Архив
Календар
«  Юли, 2010  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031