Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Жена която обича библията и нейните истини...
Автор: blaga48 Категория: Изкуство
Прочетен: 138147 Постинги: 50 Коментари: 22
Постинги в блога от Юни, 2010 г.
СВЕТЪТ Е ВЪЗМУТЕН ... Каква е истината?

  

Светът е възмутен от кървавата операция на израелски командоси срещу кораби от хуманитарен конвой, при която бяха убити 9 души. Израел започна експулсирането на близо 700 чуждестранни пропалестински активисти, задържани при завземането на флотилията, превозваща хуманитарна помощ. Турция поиска извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН, генералният секретар на Световната организация обяви, че е шокиран, и настоя за пълно разследване. Президентът на палестинската автономия говори за „престъпление“ и „клане“. Френският външен министър е „шокиран в най-висока степен“. Междувременно Израел започна да изтегля семействата на дипломатите си в Анкара. Израелско радио съобщава, че ще бъдат прибрани около 50 души, които са свързани с персонала на консулството и посолството на Израел в Анкара. Каква е истината? Действително ли израелските командоси са нападнали тези кораби без предупреждение? Всъщност превозвани са 10 000 тона помощи от атакувания комвой.Организатори са пропалесински групи и турска правозащитна организация. Тези кораби напуснаха териториалните води на Северен Кипър и се насочиха към Газа въпреки, че крайбрежието е блокирано от Израел, откакто „Хамас” взе властта през 2007г.
Говорителят на премиера Венямин Нетаняхо заяви, че Израел не е изкал да се стигне до насилие:
„Ние не искаме конфронтация напротив, няколко пъти предложихме, да докарат корабите в пристанището „Ардот” и от там ние гарантираме, че всички хуманитарни помощи ще достигнат до хората в Газа. За съжаление тази група реши да поеме пътя на конфронтацията, на насилието и когато нашите военоморски сили се намесиха, нашите млади войници бяха атакувани с огнестрелно оръжие, ножове и пръчки”.
ООН и западът настояват Израел да отслаби блокадата на Газа. Позицията на Израел е, че така предодвратяват доставките за оръжие за „Хамас”. А до палестинците се допускат 15 000 тона хуманитарна помощ седмично.
На много места по света хората протестират срещу израелските посолства. Негативнито отношение срещу Израел, започва да нараства все по драстично. Какво ни показва това развитие на събитята? Това знак ли е за предстоящата трета световна война, за която редица пророци споменават в Библията? Нека погледнем през призмата на Светото Писание. Захария 12гл: 1 Господното слово наложено на мене за Израиля: – Така казва Господ, Който простря небето, И основа земята, И образува в човека духа му: 2 Ето, Аз правя Ерусалим омайна чаша На всичките околни племена; И това ще бъде и за Юда В обсадата против Ерусалим.
3 В оня ден ще направя Ерусалим Утегчителен камък на всичките племена; Всички, които се натоварят с него, ще се смажат; И против него ще се съберат всичките народи на света.
4 В оня ден, казва Господ, Ще поразя всеки кон с ужас, И ездача му с изумление; А като отворя очите Си над Юдовия дом, Ще поразя със слепота всеки кон на племената.
5 И Юдовите началници ще рекат в сърцето си: Ерусалимските жители са моя подпорка Чрез Господа на Силите, техния Бог.
6 В оня ден ще направя Юдовите началници Като жарник с огън между дърва, И като запален факел всред снопове; Те ще погълнат всичките околни племена Отдясно и отляво, И Ерусалим пак ще се насели на своето си място, В Ерусалим.
7 И Господ ще избави първо Юдовите шатри, За да не се възвеличи над Юда славата на Давидовия дом И славата на ерусалимските жители.
8 В оня ден Господ ще защити ерусалимските жители; Слабият между тях в оня ден ще бъде като Давида, И Давидовият дом като Бога, Като ангел Господен пред тях.
9 В оня ден Ще потърся да изтребя всичките народи, Които идат против Ерусалим;
10 А на Давидовия дом И на ерусалимските жители Ще излея дух на благодат и на моление; И те ще погледнат на Мене, Когото прободоха; И ще плачат за Него Както плаче някой за едничкия си син, И ще скърбят горчиво за Него Както скърби някой за първородния си. 11 В оня ден ще има голямо жалеене в Ерусалим, Като жалеенето при Ададримон в полето Магедон.
12 Земята ще жалее, Всяко домочадие насаме: Домочадието на Давидовия дом насаме, И жените им насаме; Домочадието на Натановия дом насаме, И жените им насаме;
13 Домочадието на Левиевия дом насаме, И жените им насаме; Домочадието на Семея насаме, И жените им насаме;
14 Всичките останали домочадия, Всяко домочадие насаме, И жените им насаме.
Божието слово ни разкрива за предстоящата скръб, която очаква евреите. Народите ще се съберат и заговорничат срещу Израел но водачите му ще се надигнат с нова сила. По време на войната през голямата скръб, когато народите ще започнат да атакуват Израел, Бог ще отвори духовно очите на евреите и те ще започнат да плачат и се покайват (Захария 12:10). Тогава Бог ще чуе молитвите им и ще ги залее със Своята благодат (Захария 13:1). Святия Дух ще докосне сърцата за спасение на този народ и всички семействта с вдовиците си ще се покаят, когато получат откровение за Исус като Месия. Сегашните белези ни показват как народите започват да се настройват негативно срещу политиката и действията на Израел. Това трябва да се случи, защото по време на войната в Израел ще стане мощното съживление, което ще се пренесе и между другите народи. Еврейското съживление ще започне когато Ерусалим стане непоклатима канара. Макар, че Божието царство беше отнето от Израел и дадено на езическата църква (Матей 21:43), отново Изрел ще се съедини със своя Бог. Исая 49 : 15,16 Може ли жена да забрави сучещото си дете Та да се не смили за чадото на утробата си? Обаче те, ако и да забравят, Аз все пак няма да те забравя. Ето, на дланите Си съм те врязал; Твоите стени са винаги пред Мене. Рим.11 : 11 Тогава казвам: Спънаха ли се, та да паднат? Да не бъде! Но чрез тяхното отклонение дойде спасението на езичниците, за да ги възбуди към ревнивост.
Категория: Други
Прочетен: 808 Коментари: 0 Гласове: 1

Християните да бъдат екзекутирани, призовават афганистански политици

По материали на: Християнски вестник, Дата: 2010-06-15

Публична екзекуция на всички мюсюлмани, приели християнската религия – за това е настоял от трибуната на афганистанския парламент председателят на комисията по правосъдие Абдул Сатар Кавази, информира Associated Free Press. Кавази коментира репортаж, излъчен по афганистанската телевизия Noorin TV, който показва как християни участват в ритуал на водно кръщение и се молят на езика фарси.
„Афганистанските мъже в този видеоматериал трябва да бъдат екзекутирани публично“, настоява политикът. Репортажът е предизвикал протести сред стотици студенти от университета в Кабул, които са призовали за смъртно наказание или експулсиране на християнските чужденци, обвинени, че са приели чужда вяра, съобщава организацията International Christian Concern (ICC). Според законите в мюсюлманската държава отказът от исляма е незаконен акт и се наказва със смърт. Много местни християни се укриват от властите поради страх от публична екзекуция, разкриват източници на ICC в Афганистан. Подложени на политически натиск, някои афганистанци са принудени да издадат имената и местоположението на християни „вероотстъпници“.
„Ужасяващо е екзекуцията на християни да бъде пропагандирана от трибуната на афганистанския парламент. Изявлението на Абдул Кавази звучи като тираничен манифест, провъзгласен от талибаните, а не от американски съюзници“, възмущава се Айдън Клей, регионален мениджър на ICC за Средния изток.


Категория: Изкуство
Прочетен: 998 Коментари: 1 Гласове: 2
АНТИСЕМИТИЗЪМ - врaждебонст и предубеждение......

Написана на : 2009-01-25 22:45:12

image

Израел по плът няма да престане да съществува защото е народ роден от Бога.Този народ беше повикан от замъртвялото тяло на Аврам и Сара,които бяха почти на по 100 години.Бог ги роди и им се довери,че те ще  разпространят Божията правда по лицето на земята.Евреите изпълниха това,но поради тяхното закоравяване бяха разпръснати ,бяха отрязани от тлъстата маслина и на тяхно място Бог присади нас/езичниците/,но ние си оставаме само клонки,маслиновото дърво са те,а корените  Живия БОГ. Къде е духовния Ерусалим.....той обвинявали евреите,или застава зад Божия народ и Божийте принципи ?    От 4-5 ти век  та до ден днешен еврейския народ е гонен и преследван.Кръстоносните походи били организирани в името на Бога,тези фанатици избивали евреите по синагогите ,изгаряли жени,деца и възрастни в името на Бога.През всички страни където минал кръстоносният поход/Франция,Германия,Италия/евреите били избивани,чак до святата земя,те влизали в синагогите,събирали там хората и ги изгаряли,след което благодарили на Бога за извършеното дело./каква мерзост,какъв фанатизъм/  Тези събития св повтарят и в наши дни.

Х О Л К О С Т А

ХОЛОСТ-от гр. /напълно изгорен/

КАУСТОС-от гр./преминал чрез огън/

Унищожени 6-милиона евреи,или цяла България в днешно време заличена от лицето на земята.Защо духовните сили на мрака искат онищожението на тази нация? ? ?              Няма евреи,няма Бог,няма Исус,няма християнство.Божието слово е дадено на евреите,Исус се роди евреин,благословението на нациите идва от този народ,затова и ислямските народи имат същите цели/унищожението на евреите/ за да докажат ,че  ИСУС не същствува,че не е Бог. Но...... Бог е силен да ги опази , защото сключи завет с Отците,Аврам,Исак и Яков и нищо и никой не е в състояние да отмени този завет.

ГОНЕНИЯТА -ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ НА ИЗРАЕЛ                      

ЕГИПЕТ-след смърта на Йосиф,Фараон започна да преследва евреите и заповяда мъжките рожби в техните семейства да бъдат убити.Бог запази живота на Мойсей и го употреби той да изведе народа Му от робство и да ги  въведе в обещаната земя /където живеят днес/.                  ВАВИЛОН-евреите са в плен,по времето на цар Асуир,един нечестив човек от  вътрешния двор на царя/Аман/решава да погуби този народ защото не му се поклонили.Мардохей бил евреин е отказал да се поклони на човека,дошъл черен час за евреите,но Бог ги избавил от гибел чрез царица Естир /еврейка и племеница на Мардохей/.                                                                             ГРЪЦКАТА ИНПЕРИЯ-идва и унищожава евреите със своята езическа-елинска култура.Епафан си поставя цел да заличи евреите от лицето на земята,осквернява Храма и принася прасе /нечисто животно/ на жертвения олтар.        РИМСКАТА ИМПЕРИЯ-същата цел да притопи този народ   ЕЗИЧЕСКАТА ЦЪРКВА- с антисемитизма и кръстоносните походи.НАЦИСТИТЕ,ИСЛЯМ-който иска да унищожи и християнството и евреите.                                                   СТАНИ ДУХОВНИ ЕРУСАЛИМЕ,ЗАЩОТО ЕРУСАЛИМ ПО ПЛЪТ ТЕ ЗОВЕ..............................

 

 

 

Благовеста Маринова-епц Червен бряг
Господ говори още на Моисей:
  Кажи на Аарон и на синовете му: Така да благословите израелтяните, като им говорите:
  Господ да те благослови и да те опази!
  Господ да осияе с лицето Си над теб и да ти покаже милост!
  Господ да издигне лицето Си над теб и да ти даде мир!
  Така да възлагат Името Ми върху израелтяните; и Аз ще ги благославям.

 

Категория: Други
Прочетен: 1092 Коментари: 1 Гласове: 0
Последна промяна: 11.06.2010 21:14
Търсене

За този блог
Автор: blaga48
Категория: Изкуство
Прочетен: 138147
Постинги: 50
Коментари: 22
Гласове: 142
Архив
Календар
«  Юни, 2010  >>
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930